Friday, March 18, 2011

petang ni mahu jogging !! jom..jom~

Assalamualaikum wbt... 
dah mula jatuh cinta balik kat bukit expo UPM....best dapat jogging & merehatkan minda kat sana..lagi best kalau dapat pusing dua tiga kali...lagi lagi best kalau dapat kutip buah pala kat sana pastu buat jeruk~ waaa...sedap!! ni x masuk musim buah durian lagi.. kalau x ....ada ja tupai2 besar pergi melepak tunggu durian jatuh....teringat kat lecturer anatomi kitorang yang sanggup tunggu durian jatuh cam upin & ipin~  dokter K & dokter A...pergi makan durian x ajak ktorang~ =) nanti kitorg balas balik ya.. musim durian 2011!!

ni la luan jagung manis2 tu~ hehehhe...sebelah kiri gambar okay... tapi dalam ni x nampak la..
maaf~

ni la keistimewaan uni saya... banyak sangat benda2 menarik....hehehheh... okay, kita start dengan laluan ke sana melalui kolej 17 UPM.. guna laluan belakang kolej... sepanjang laluan ni macam-macam boleh jumpa..antaranya... JAGUNG!!! ladang JAGUNG!!! sangat2 la banyak...teringat satu cerita ni.. senior kitorng...diorang pergi petik jagung2 kat situ lepas tu wat jagung bakar..memang semangat la diorang...nasib baik x kena tangkap.. tapi jagung2 tu rasanya milik budak2 pertanian.. kantoi mencuri!!! 

dulu betul2 sebelah ladang jagung tu ada ladang belimbing.. yang ni memamg x berpagar so rasa-rasanya halal untuk dimakan (^^_ perjalanan nak sampai bukit tu kalau jalan dalam 30 minit jugak ( tambah2 kalau borak panjang)  kalau jog.. around 15 min dah dapat sampai...then, kitorg akan jalan bawah laluan KLIA EXPRESS... time first year memang excited la dapat tengok ulat elektronik tu lalu atas kepala~ hehehehe... 

pastu?? sampai kot.... heheheh.. nak tahu yang selanjutnya tunggu entri malam ni... insyaALLAH petang ni kalau x hujan sampai la budak skema UPM ke sana... tunggu tau...nanti gambar akan diupload  ~^^~

5 comments:

zaMir said...

dah hujan daa.....

senyumSOYA said...

da berenti da~~ (^^_ bley lari2~~ yoosshhii!!

: husna : said...

cantik la upm...best sgt hidup korang...jeles!~

senyumSOYA said...

hehehe.. kalau UMT lagi best amik gmba... huhuhu... byak tempat best..
alaaa.. U mane2 pun best kn2? heheheh

cayrul.com said...

Teringat zaman u dulu2 joging kat ladang budak2 dpim (course ladang) di uitm arau. Sejuk mata dan semua stress hilang. Sekarang dah x de masa utk semua tue. Sibuk nga kerja and famili. Nasihat sy enjoy la life masa kat u nga aktiviti2 mcm gini jgn asyik duk cintan cintun jer. Nanti menyesal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...