Saturday, March 12, 2011

cikgu pukul saya...sakit!!!

Assalamualaikum wbt... siapa x pernah kena pukul dengan cikgu time sekolah dulu, sila angkat tangan...
hehehhe... mesti pernah kan walaupun sekali. Apa rasa? best x? marah x? malu x? semua tu saya pernah rasa.. tebal sgt muka time kena pukul cikgu..

nak cerita tentang pengalaman kena pukul ngn cikgu...

dari sekolah rendah lagi pernah kena pukul.. 1st time time darjah tiga, terlupa buat grammar exercise..pedih kena tarik telinga, dah la time tu memang sekecik alam ja tuannya.. kena plak tarik telinga depan2 classmate... malu, nak nanges pun ada sebab telinga da jadi besar cam gajah..wuuuu~~ balik rumah report kat abah.. tapi abah cakap " padan muka, sapa suh x wat kerja len kali buat kerja tu..jangan duk main ja" nyesal bgtahu...

pastu berterusan la kena rotan ngn cikgu .... x sedar2..malas memanjang.huhuhuh.. sampai la darjah 5 dapat denda cara baru.. kali ni pelik sikit... cikgu BM ktorang ni melarang keras kami jongketkan kerusi.. sapa2 yang jongketkan kerusi kawan sebelah sila cubit lengan dia.. waa... sakit!!! selalu kena sebab lupa ngan peraturan tu... x pun kalau x siap kerja skolah dia mesti rotan ngn rotan bulu ayam..pilih antara tapak tangan or bontot... rata2 bdak laki akan pilih bontot sebab diorang dah ready ngn buku dalam seluar...agak2 cikgu tahu x?? heheheh... kadang2 tu kantoi gak la diorang ni.~~ lallalalala...sebab kitorg dak2 perempuan akan report..

masok skolah menengah makin pelik cara cikgu2 mendenda kami.. pernah sekali tu kena berdiri atas meja sambil pegang penyapu atau penyodok kalau x siap kerja sekolah.... kalau x buat latihan sejarah plak kena "penampar kapit Jerman" sakit woooo.... pernah kena sekali, lepas tu trus serik..tobat x nak buat dah... paling  biasa kena denda adalah x siap kerja sila nyanyi lagu negaraku or duduk kat kaki lima kelas... cikgu tutup pintu...malu ++ x tahu nak buat apa.. blurr semacam~ hehehe.. kalau berbual dalam kelas adalah jadi la cam opera cina kejap sebab kena baling dengan pemadam papan hitam~ berbedak muka...heheheh

paling best time form 4.. time praktikal biologi.. tertido... cikgu dengan hepinya memukul belakang dengan pembaris kayu sepanjang satu meter.. yang ni memang nanges abes la.. siap merajok lagi x nak masuk kelas cikgu tu lagi... sakit nya sampai hari ni masih ingat..

errmmm....merungut tu mestilah ada kan.. sakit la..cikgu jahat la.. tapi x pernah salahkan cikgu.. sebab semua tu memang salah kita kn?? siap lepas kena pukul pergi bilik guru mintak maaf ngan cikgu takot x berkat ilmu yang dapat....... janji x buat lagi.. tup2.. minggu depan buat lagi (manusia mudah lupa) . tapi tu semua satu pengalaman paling berharga ..sebab segala macam pukulan tu la kita jadi apa yang kita jadi sekarang... waa~ rindu nak kena marah time dulu2.. bagi rajin sikit.. sekarang dah besar.. dah x da orang nak marah2... diri sendiri kena tahu salah sendiri... muhasabah.. jadi yang terbaik seperti yang cikgu2 kita hrapkan...

cikgu saya x segarang yang en. google bagi ni~ tapi lbey kurang la..heheheheh



p/s : rindu nak duduk kat kerusi comel time sekolah dulu... rindu nak melukis kat papan hitam, rindu kat kapur putih sekolah.. rindu nak jongketkan kerusi...rindu nak men kejar2.. rindu kat rotan & pembaris cikgu!!! ooppppsss~

5 comments:

Wafiy Suzly said...

sekarang cikgu tak boleh pukul budak2,

tapi aku tetap kena

isk3..

apa dosaku..:(

Shukri Mohd Ali said...

jarang2 kena pukul :)

senyumSOYA said...

wafiy suzly~
hehhehe.... biasa lah tu..

shukri mohd ali~
ni mesti student kesayangan cikgu ni..hehehe

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

xkena pukul...sy kan budak baik..haha..

nyenye nya sy disini..
kena rotan kat tapak kalo salah wat kira2! aihh

senyumSOYA said...

hehehe... sakit kan.. panas rasa tapak tangan tu... tup2 mata sekali yang panas~ heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...