Thursday, March 31, 2011

:: bakal diinterview untuk kerja?? ::

Assalamualaikum wbt... berdegup-degup jantung dengar perkataan interview.. last time 4 tahun yang lalu.. interview untuk further study ..kali ni dah nak interview untuk kerja.. adoyai.. baru 3rd year kot.. ada lagi setahun apasal nak kena interview2 ni..
layak ke? perangai cam budak sengal...penampilan pun cam budak sekolah.. ada ke orang nak amik kerja? uish... penat fikir.. nak kena tukar penampilan ke? nak kena tukar pemakaian ka? baju kat almari pun x da sgt yang formal....
takot2..

heheheh.. sebenarnya ni bukan interview betul2 pun tapi ala-ala la.. minggu ni terpaksa amik finishing school untuk communication skill.. adei.... we will be evaluate by a panel in English... adei..jatoh guling-guling la nampaknya..
siap ada sesi interview.. formal language, formal smile, formal wear..formal makeup?? yang ni masalah.. since saya ni budak x reti nak membesar so mane la reti nak makeup2 ni.... malu!!!

errmmmm... doushite?? 
kena belajar cara jalan yang betul...nak kena cari kasut formal.. yang ada skang ni pun sneaker yang sememangnya sgt selasa dipakai kemana-mana.. nak kena cari kasut bertumit sket..alamatnya jatuh longkang la bila pakai... dilema..dilema.....




p/s : saya baru 3rd year..masih nak belajar...kenapa UPM buat cmni??xmou g interview~




5 comments:

qucachahir said...

gud luck interview.. =)
banyakkan berdoa..

Axieda'great said...

gud luck
bersedia, dan selebihnya berdoa

cayrol said...

good luck!!!
aku dulu pun kecut perut jgk nga interview.

Afida Anuar said...

tak kisah la interview apa2 pun..all the bestt!!...

akak dulu pun, masa pi terbiu bukan main...last2, sekarang pi keje pakai kasual je. selekeh klu orang tengok. Takpe la. Dah bos kata nak mai keje pakai apa pun boleh;). tak formal pun..

senyumSOYA said...

qucachahir ~
maceh...insyaALLAH.. doakan ek..

Axieda'great~
akak..insyaALLAH..tq ya akak..

cayrol~
huhuhu..kecut perot sgt2... moga2 okay..

Afida Anuar~
tu la akak.. mounya kena pakai formal2 ni.. x suka sgt..heheh..simple2 sudah..(^^~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...