Wednesday, April 13, 2011

:: time kecik2 saya suka jalan atas batu hitam putih ::




Assalamualaikum wbt... 
update entri malam2.. heheheh... ni chereta dan kisah sal jalan atas batu hitam putih kat jalan raya...kat sekolah dulu selalu jalan atas benda hitam putih ni...suka sangat2..sambil jalan sambil tengok langit biru....tenang ja fikiran..x tahu kenapa suka buat tapi bila jalan atas tu rasa dunia ni ana yang punya.. heheh..

best tau... cara jalan tu mmg dah comel..macam jalan kucing or catwalk..hehhe.. pastu kepala dongak atas..tengok bentuk2 langit..tengok burung terbang..sambil jari2 tunjuk satu bintang!! heaven!! tapi semua orang akan tengok la.. malu gak seposen tapi buat2 x thu sebab saya enjoy dalam dunia saya sendiri..

tup2..skang dah umur 21 tahun..tapi rasanya perangai jalan atas batu hitam putih tu masih x bley buang.. pantang nmpak batu tu mesti nak lompat naik..sambil mendepa kan tangan..konon2 macam nak balance kan diri la...hehehhe.. pernah sekali tu orang tgok semacam la sebab time tu odw nak p fakulti tapi duk main2 jalan2 atas batu hitam putih tu... perangai dah macam bdak2..tapi duk kt universiti.... jatuh standard.. tapi buat benda ni cam dah jadi terapi untuk saya...
ni comfort zone saya.. a way for me to be myself..walaupun org tengok perangai ni pelik..cam budak2.. (^^~
so ni nak tunjuk sket cara saya jalan atas batu hitam putih tu... ni dia.





ni la batu hitam putih yang saya maksudkan.. x tahu nama saintifik dia..hahahha... yang tengah jalan pakai beg sandang tu saya la..kecik ja... den tu org y lalu lalang yang tengok saya semacam... kadang2 tu kluar gak nyanyian dari mulut ni di luar kawalan...sedap tak sedap tu lain kira asal bley release tension...kui2~

p/s : bagi sesape yang tahu nama saintifik batu hitam putih ni.. sila bagi tahu ek..
.
ya Allah kau jadikan hari2ku hari yang menenangkan ku..hari2 untukku melihat kebesaranMu..
Ya Allah andai diri ini leka dengan dunia..kau sedarkanlah aku..kau dekatkan hatiku denganMu ya ALLAH..
amin~









9 comments:

Izyan Masri said...

KITA SAMA.SEP SIKIT.YAN PON BILA DAH DAPAT JALAN ATAS BATU TU,TAK JATUH RASA HEBAT JE XD

Fakhrul1409 said...

ehem2...tumpang lalu..haaha..cntek gmbar tu..:D lorh..21 ker? thun 1990 ea? same la kite :D

zakiah said...

batu hitam putih =.='
first time dga nama tu ..hehe

asybedazzle said...

hahaha, terimbas memoriku. mmg mase muda2 dlu suka bt benda ni. skang dah tua ke? eh eh :D

Shafiq said...

Saya pun ske buat jugak! :-) Memang orang sekeliling akan tengok semacam je. Hehehe.

waN Mohd Salim said...

assalamualaikom ,, saye follow sini ,,, kalau ade mase kite jumpa agi ye .. byeeeee

liyana said...

batu hitam putih? divider ke? hehehe

sy pun suke jalan atas batu tu, tp pndg bawah la, tkt trsungkur lak.. hehehhe

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

kite pun same skang pun still suke

Eyrique Ettiqazz said...

suka jugak jln atas batu hitam putih...tp selalunya akan pilih,ari ni jln atas batu putih je...x mau kena langsung batu hitam n vice versa keesokannya..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...