Thursday, April 21, 2011

:: mangsa bunuh kami ::


Assalamualaikum wbt... entri kali ni nak letak gambar ja.. sesape yang jenis penakot dinasihatkan x tenung lama2 gambar dalam ni.. (^^!

this is my LIFE as a Biomedical Student UPM!!



ni apa?? bagi mencit minum HCl secara paksa...
bunuh, bedah, bukak perut dia.. ni la rupa perot bila banyak sangat asid..lalallaal~
ni la kerja kami..








then.. ni la mencit..
tapi kali ni mencit ni kena inject intraperitoneal dengan satu drug ni
.. nak tengok dia kejang berapa kali sebelum mati...
badan dia tengah kejang tu.. kesian kan..
tapi..
ni kerja kami





lagi?? ni adalah tikus atau rat..kenapa dia jadi camtu?? 
ni tikus yang dah diinject supaya kena diabetes..
this is diabetic rat..
kecian dia..
menangis dalam cage dia tu..
tapi..
ni la kerja kami





heheheh.. yang ni saya paling paling tak suka..
sebab apa?? sebab katak..
tahu apa kami buat kat katak ni??
korek2 dia punya otak sampai pengsan
then bedah dia time dia masih hidup!!
tu!!! paru-paru dia kembung...
tapi..
ni la kerja kami







last skali!!! bagi ni meow!!! apa kami buat kat dia??


















p/s : jangan risau..meow2 kami x buat experiment.. meow2 kawan kami semua..hehehhe...
sesape yang nak jadi cam kami angkat tangan!!!!




46 comments:

iz said...

katak,tikus..huhu..x sanggup..seb baik kami operate mesin je..xder darah..

L@dyKichiMachiko said...

huhuhu...tabahnyer..tak sanggup tgok tp nak jugak tgok..btw, bakal vet ke?

senyumSOYA said...

hihiihi...mula2 tkot gak.. tapi lma2 cm okay la tapi x lalu nk mkn tu ttap ada..hihihi

senyumSOYA said...

L@dyKichiMachiko

hihihi..x2~ biomedical.. hihihi
kerja kat lab.. buat benda2 mcm frankiensten.. hihi

fuuyooh said...

dasat-dasat.. tak sampai hati pak aji tengok..

senyumSOYA said...

fuuyooh
huhuhu...meh join..best!! hhik3~

Red said...

red pun suka bedah :) tapi red bedah nasi goreng pataya je.. (makan dari tengah)

senyumSOYA said...

Red
hihihi..tu bedah mknan tu.. best!! sedap plak..bedah ni bley pengsan...

ni x tunuk part yang bedah mayat g..hik3~

cik hemo hemo said...

pehhh , teringat mase form 4 bedah katak . sedaaap betol men bedah bedah .


sok sok nak bedah orang la pulak . kehkeh .

senyumSOYA said...

cik hemo hemo
hihihi..best kn.. kdg2 gian nk bedah.. konon2 la..tpi pnaku tu still ada..

time 2nd year bedah mayat!! hik3~

Afida Anuar said...

Ya Allah....mencabarnya.....

kerja akak setakat buat operation kat coding2 dalam system....nasib baik system bukan benda hidup! heh!

senyumSOYA said...

Afida Anuar
stiap org lain2 akak.. masing2 mncbr dlm bidang sdri...
akak terer coding2.. saya x tahu pape sal tu..hihih

KAMIHIDUP said...

peh, mencabar.

Shafiq said...

Wuiyoo.. Agak mencabar..

miss shark said...

adehh.. saya pun bedah katak time form4. masa tu macam tak de perasaan je bedah2 katak tu. kill, kill, kill!! hee ~

senyumSOYA said...

KAMIHIDUP
smua org sma ja~

senyumSOYA said...

Shafiq
tapi best!!

senyumSOYA said...

miss shark
aa..time tu cikgu suh cri ktak sndri ..bunuh2..
tapi skng dah x bley da buat cmtu.. kena serius sket..hihihi

BuDaK PeGheLiH said...

seb baik lg xwat pape kt meoow.. huhu.. tp mencit yg kasi diabetis tu kesian tol tgk..huhu

Puan Kutu said...

uii takut2..klu meaw tu pun bedah memang kena sekeh la.hoho..

-hanyaaku- said...

teringat pulak masa bljo bio zaman skola dulu, membelah katak dengan penuh kasih sayang .. sangat best! hehee

senyumSOYA said...

BuDaK PeGheLiH
ktorg pun sdey tgok dia...
kalau tgok yang ktorg bgy mnum asid tu lgy la.. guling2 pegang perot dia..huk3~

senyumSOYA said...

Puan Kutu
hihihi..meow tu x bley buat cmtu.. kalau kna buat experiment sanggup drop course..hihihi

senyumSOYA said...

-hanyaaku-

hihihi..dulu2 best sbab x payah buat report..skng ni report bukn men pjng kna buat..huhuh

adan said...

cis del tul la.. nasib baek kucing tu tak jadi mangsa kekejama korang... cambest je jadi mcm korang ni.. boleh men dengan otak,darah,

Wafiy Suzly said...

goodluck ya, best tau belajar camtu

apik pehe said...

aihhh..xper ker wat kt tikus camtu..ciannyer

senyumSOYA said...

adan
x best2..lab kot tiapp2 hari kena basuh.. malas~~

senyumSOYA said...

Wafiy Suzly
maceh adik wafiy.. (bila masa la plak wafit jadi adik ni?) hehehhe

senyumSOYA said...

apik pehe
demi negara!!. ehh.ehh.. silap..
demi sains tikus tu sanggup berkorban...(^^~

.................cP~ said...

salam.

operate katak tu form 5 pernah, operate tikus masa kat matrik.
tapi, buat eksperimen pelik2. errk..

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

wah bestnya..tapi takut jgk main bedah2 ni...tak leh ada rasa simpati la kot agaknya...hehee..

salam kenal dari kami..

@mamadiana

Miss Anis said...

eeii gelinye tgk....cm ne korang ley tahan ek bedah2 ni....

Citarasa Rinduan said...

selamat malam dik,
baru malam nie ada kesempatan nak BW

dik................loyanya lihat tikus...pitam..

Solihin Zubir said...

kalau meow pon kena operate, mmg kejam.. ahahhaa.. ;-p

tomatokering :) said...

errr oke sangat geli !!! walaupun bercita cita nk kerja kat spital dan suka bio dulu -.-'

paling geli bedah katak !!!! huhhh

eqbalzack said...

erk?! mmg abg eq dilahirkan utk tak jadi doktor..hehe

Terbang Bersamaku said...

ngerinye tgok katak tue...xtakut ke mase operate die...?

senyumSOYA said...

.................cP~
ni mesti buat cincnag katak tu kan..
paling biasa..potong kaki katak tu..(^^!

senyumSOYA said...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana]
1st mmg takut..then dah smua org wajib buat..so.. nk x nk kna rela..huhu

senyumSOYA said...

Miss Anis
heheh.. x tahan part katak..heheh

senyumSOYA said...

Citarasa Rinduan
akak...sori2..

senyumSOYA said...

Solihin Zubir
meow dak vet yang potong2 telinga~ heheh

senyumSOYA said...

tomatokering :)
saya pun x suka katak!!!

senyumSOYA said...

eqbalzack

kita bukan dokter la abg eq..(^^!
sya keja kat lab..heheh

senyumSOYA said...

Terbang Bersamaku
takut!! saya nyorok time katak tu tgah hidup...bila dah KO bru brani p dekt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...