Wednesday, April 20, 2011

:: mata pusing..kepala goyang-goyang ::






Assalamualaikum wbt.. mood study week ...x buat entri sgt sebab tengah busy study kononnya la..
hehehe.. tapi skang mata dah start pusing..adei...penat... dah jadi cam panda bear dengan bengkak semalam x abes lagi...(^^~

bila mengadap nota biostatistik ni memang la memerlukan penumpuan sepenuh perasaan..maklumlah banyak sangat nombor2 yang tak dikenali..tadi pulak ada kelas tutorial dengan Dr. Saidi yang baik hati...rajin tol lecturer2 sem nie buat tutorial..nampak sangat la kami ni jenis pemalas study untuk sem ni.. sebelum ni x da pulak nak buat tutorial.. blajar sendiri2.. x paham kalau rajin p tanya.. kalau malas..masuk tempayan buat perkasam or budu.. cukup masa minum..dengan harapan dapat jawab exam..hahaha

"jangan harap la dapat buat dengan cara kuno ni dak kecik..Usaha tu penting" 
monolog dalaman yang x berkesudahan..

lepas ni nak cuba2 jeling usha2 topic dalam toksikologi walaupun kepala dah senget sebelah...heheh oppss.. lupa nak bagitahu.. tadi pergi joging kat bukit expo!! lari x berenti dari kolej sampai sana...bangga dengan diri sendiri!! tahniah sebab masih mampu berlari cam skolah2 dulu..heheheh..

perut cepat buncit time minggu study ni..sebab asyik duduk ja..berlipat2..jadi satu cara nak bagi nampak flat and macho.. sila berlari2 sambil buat gaya kecut perut selama 10 minit.. berkesan!! heheheh..

minggu exam ni dapat banyak sms2 layang dari kawan2 yang care sama saya...maceh sebab selalu bagi semangat kat kawan anda yang sentiasa down dengan life sendiri..harap dapat perbaiki diri lagi.. nak jadi yang terbaik untuk diri sendiri, agama, bangsa, keluarga, mak abah.. doakan agar cik kecik ni boleh truskan hari2 tanpa rasa takut dengan masa depan dia..

doakan supaya cik kecik ni tak jatuh guling tengah jalan..
doakan cik kecik ni boleh senyum macam dulu2..
doakan cik kecik ni still maintain sihat..
doakan masa depan cik kecik ni lebih cerah berseri..
doakan cik kecik ni ikhlas dalam belajar..
doakan cik kecik ni mampu jumpa kekaceh ati bernama suami~.yang ni khayalan semata2..(^^! lalalala...
matlamat jangka masa panjang.. hopefully jodoh saya adalah "dia" yang saya doakan tiap2 hari...
mode gatal sikit malam ni sebab panas and berpeluh2..hehehe..


so, that's it... study week yang agak mencabar sebab lepas ni exam sederet dengan nak kena pergi tengok top 5  presentation tuk FYP, internship kat HKB..nasib bek la dapat jugak lepas beberapa kali surat layang dihantar...hhihihi


p/s : masih ada setahun kat sini... x sabar nak abeskan...lepas ni nak kejar cita2 yang lama...nak cuba..boleh kan??  dekirudake ganbarou nea!!!

" ya Allah, ampunkan hambaMu ini dikala dia lalai dengan dunianya.. Ya Allah, hidupkan lah hari2 hambaMu ini dengan ingatanNya kepadaMu.. tetapkan lah hati ini dalam mensyukuri nikmatMu dan redha dengan takdirMu..andai itu yang terbaik untukku "



7 comments:

storyfromme said...

good luck exam dear :)

senyumSOYA said...

tq awak...minggu exam kena byak bersabar..heheh!~

KAMIHIDUP said...

good luck, cita-cita lama semoga tercapai. :)

nelly said...

Gud luck !!

nur ikhyar dee said...

lapaq ayaq soya.. GUDLUCK!!

Solihin Zubir said...

goyang2.. goyang kepala goyang2.. hehhe..

gudluck ye! all da best!

senyumSOYA said...

maceh nelly~


nur ikhyar dee
jom p minom ayaq soya..hihihi...thanks..


Solihin Zubir
welcome..goyang2~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...