Friday, August 12, 2011

:: Travelog C.I.N.T.A~ medical check up & chak raya!! ::


Assalamualaikum wbt...
hari yang sama dalam Travelog C.I.N.T.A~ gigiku sihat ~ kitorang adakan booth untuk check kesihatan penduduk orang asli..alhamdulillah ramai yang datang...sampai abes semua ubat-ubatan yang dibawa oleh pasukan doktor2 UIAM..tahap kesihatan masyarakat kat sini ok jgak la since diorang dah tak duduk kat atas bukit..kerajaan dah bagi rumah yang selesa and diorang amat2 pembersih..sakit2 biasa tu adalah..demam, selesema sket2 ^^"


bersemangat adik ni telan ubat cacing.. bagi ubat cacing ni sebab diorg tak suka pakai selipar kat luar rumah.. maka kemungkinan besar cacing senang nak idup..dan.. ubat cacing laku macam goreng pisang panas aritu..beratur-atur adik2 ni disuap oleh.. err...maybe doktor tu ensem kot..hehehhe ^^!

then..chak RAYA!! chak raya or in other word adalah kenduri ni merupakan aktiviti wajib la bila masok perkampungan org asli.. macam2 aktiviti disediakan.. makanan?? emmm..sedap!! tomyam ayam & daging ditambah sayur2 cameron yang segar..memang sape tak makan rugi la..hehehe
so,  x mou cakap byak2.. kita usha2 gmba ya..



brothers tengah basuh ayam..



ni malam.. lepas solat magrib,isyak & err...sedikit jadi ustazah... kitorg makan ramai2..diorg ni jarang2 ja dapat makan nasi..so ni kira rezeki yang besar..alhamdulillah..rezeki.. comelkan baby yang duk atas belakang "amek" tu..


ni persembahan dari brothers..sedikit nasyid..



ni plak pasukan tarian Kg.Leyar..mantop..lagu diorg..
"miskol lagi..miskol lagi.." hehehhe



ni malam persembahan...tergelak kami tengok diorg..pasukan ni pernah buat persembahan depan Yang Dipertuan Agong tahun lepas kalau tak silap..^^"



ni... errr....makan dalam dulang.. abaikan brothers tu ya.. saya pun kurang pasti apa dia buat..hehhehe..



p/s : makan dalam dulang ni best!!!
alhamdulillah..kita memberi orang menerima..rajin2kan tangan memberi insyaALLAH kita pun dapat rasa nikmat jgak.. ^^"
~share the beauty of islam..~


12 comments:

Anisa Hang Tuah said...

gambar kedua cantik

mmg bestt

abghani said...

salam ramadan 2u-
mkn dlm dulang selalu di buat klu kenduri kt johor

umUMRA said...

^_^...very nice haa...

Keep it up..

Hanis MY said...

comelnya gambar yang budak2 gegirl buat peace tu siap pakai selendang nak hak hujung tu hehe kawaiii...

Azham Vosovic said...

alamak...x pernah makan dalam dulang....

SweetLikeWhat said...

tak pernah jugak makan dalam dulang..bila lah nak ade pengalaman tu..

aliah amirah said...

macam best je makan dalam dulang mcm tu :)

gedek! said...

makan dalam dulang?

makan satu dulang boleh?

Firdaus said...

bagus nya korang buat amal jariah.. :)

Afida Anuar said...

Sampai terbeliak mata brothers tu haaa, budak2 perempuan yang menari tu buat akak tersenyum panjang;)

アヌム ちゃん said...

wah mcm2 aktiviti..memang seronok nih..

iPai said...

wah .. mereka yg budak2 mebuat persembahan tuh macam pro je ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...