Thursday, August 25, 2011

:: tak dapat D.U.I.T raya ^^" ::





Assalamualaikum wbt


" achik...rasonyo tahun ni Kimi dok leh duit rayo doh la "
kata si sepupu yang tahun ni nak amik SPM


"bakpo pulok..kae sumo kelik tahun ni, abe Yi, mat Akem , abe Pidauh, pok Loh sumo kato kelik..."
jawab saya...


" ore misa jangguk doh loni..tak dop sapo doh la nok bui....napok supo pok ore doh kimi..gano ni achik?"
balas dia sambil buat muka seposen.....hahahha, saya dah senyum kambeng dah time ni..sambil start menyakat dia..


"heheheh....achik jugok la ganah, umo 21 tahun pun oghe bui duit rayo lagi..hik3..sie ko kimi..xpo2 t try ngepa banyok nga abah tahun ni deh.."
kata saya sambil gelak jahat..hahahha!


"dop aci lagu ni T.T~"
pastu dia p masok bilik adik laki saya..on PS2, layan PES2011 katanya... ^^"


heheh..dari keluar dari perut mak, pandai merangkak sampai la umor 21 tahun..setiap kali salam ngn sape2 time raya mesti dapat duit raya...beruntung gak jadi saya..errmmmm tahun ni masih nak ambik duit raya tak kalau orang hulur? ke nak cakap dah 21 tahun? ^^!  mungkin masih berpura2 budak kot sebab duit xda..hehehhe


p/s : kalau tak faham bahasa kat atas sila google translate...^^"
Untuk akhirnya, nikmatilah Hari Raya Aidilfitri ini sebagai suatu tanda kemenangan kita menewaskan hawa nafsu dalam Ramadan yang telah berlalu. Semoga kunjungannya kali ini menjadikan kita sentiasa insaf dan bermuhasabah serta lebih bersyukur.


<>

muka time pergi majlis kawen anak prof dekat PJ..^^" jakun bawak kete dekat Bukit Jalil.. seb bek x da polis mintak IC mahupun lesen.. jap2..dah hampir stahun dapat lesen tanpa menggunakan tanda "P"




18 comments:

SweetLikeWhat said...

comel sangat tak nampak umur macam 21 tahun..hehe

iz said...

hehe..google translate..boleh ke?
untungla..amik je..org tanya umoq,senyap je...hehe

Hanis MY said...

slagi tu tok kijo slagi tula dpt duit rayo hehe...

Anisa Hang Tuah said...

dah lame tak dpt duit raya

Chachos Cheezy Wedges said...

xphm laa... cmne nie?? haha

Afida Anuar said...

he he... awet muda;)

akak tahun lepas dapat lagi duit raya. Dari sesetengah orang la..Depa kata pasai akak tak kawin lagi. Tahun ni tatau la.. ha ha

アヌム ちゃん said...

translate pls.heeee

fieha said...

jan..nk duit raye..hehe

shameel Iskandar said...

bila baca entry ni sy teringat zmn kanak2. pagi2 dah 'serang' rumah org sbb nak kutip duit raya banyak2. bila dpt duit, gi beli kereta mainan kat bachok.

ShErA said...

shera umur 21 tahun tu last dpt duit raya... sedih je tahun ni dh x dpt.. haha

Mr AnOnymOUs said...

spo la nk bui wit ayo kat ambo yer??huhu dh bsor gjh dh nie,,,hehe

HEROICzero said...

ni yang berdebor ni . entah dapat entah tidak tahu ni . ha ha ha .

Selamt hari Raya ! =)

delarocha said...

selamat mengumpul duit raya dehhh

aimie amalina said...

comeinye dlm gambo tu
hehhe
moge dpt duet aye lagi taon ni..
weee

Terbang Bersamaku said...

~ermm..kalau umur baru 17 tahun confirm bleh dpt duit raya lgi..even klu dah lpas skolah pun still bleh dpt duit raya klu masih study...

~sy dah 2 tahun xdpt uit raya, n dah 2 thn kne kuarkn uit raye.. :p


slmt hari raya maaf zahir batin...(^___^)

IMANSHAH said...

Sebelas bulan kita kejar dunia,
Kita turuti nafsu angkara.
Sebulan penuh kita berpuasa,
Kita bakar segala dosa.
Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka,
Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.
Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf,
Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, Kita buka pintu maaf.
Selamat Hari Raya Idul Fitri, mohon maaf Zahir dan batin...

Imanshah, Ipoh-Tumpat, 26 Ramadhan 1432 H

pyejal said...

sila datang rumah kalau nak duit raye..:)

syuha said...

ceh...ini tidak adil...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...