Tuesday, August 16, 2011

:: menuju P.U.N.C.A.K ~ ::

Assalamualaikum wbt...

‘Sesungguhnya setiap amalan tergantung niatnya, dan setiap orang akan mendapat balasan amal sesuai dengan niatnya. Barangsiapa yang berhijrah hanya kepada Allah dan Rasul-Nya, maka hijrahnya itu menuju Allah dan Rasul-Nya. Barangsiapa hijrahnya karena dunia yang ia harapkan atau karena wanita yang ia nikahi, maka hijrahnya itu menuju yang ia niatkan’” (HR. Bukhari dan Muslim)




gabenor tanya..
'Are you Syuhadah's younger sister? "

saya jawab...tanpa mengira grammar yang hancus...sambil senyum macam kerang busuk...^^"
"nice to meet you Dato'...I'm her older sister , 3rd year Biomedical Science student....UPM."

"ooo...such a nice family you have here..be a better person..make the country proud, never give up and keep smiling....i like both of yours' smiles"
while her finger pointing at my sister nearby. terEnglish plak...hik3 nak jugak cakap senyum comel..hehehe..

teringat time pergi satu majlis tu..dengan adik ngn abah saya...kami dirai macam VVIP..hehheeh..^^"  dapat jumpa dgn gabenor bank negara Tan Sri Dato' Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz yang kiut miut dan comel tu.. beruntung adik saya dapat Anugerah Kijang emas oleh Bank Negara..paling saya suka?? sempat salam ngn gabenor..blink2!! x percaya..gosok2 mata sket...


dia berbaju kurung biru ^^"


kata2 beliau buat saya bersemangat untuk terus belajar dan berbakti...such a sweet and humble woman she is..=^^=" papepun....kena selalu ingat... 

yup..kena selalu ingat..kalau niat kita nak berjaya dalam pelajaran sebab nak dapat result gempak ke, nak makan ngn gabenor ke, nak dapat anugerah ke, last2 kita akan dapat kalau kita betul2 usaha...macam ayat kat atas..tapi apa guna kan? 


p/s :: jadi..papepun niat kerana Allah..insyaAllah..dunia dapat, akhirat pun dapat kan?
tak susah....Allah selalu ada ngn kita..sama2 kita betulkan niat....saya sendiri pun selalu lalai dan leka dengan niat ni.. niat belajar sebab nak dapatkan degree pastu kerja best,pastu kawen ngn putera katak err..pastu bla..bla.. selalu lupa niat kerana Allah...jadi, kena slalu istigfar..betulkan niat balik..perbaharui...insyaAllah..kita cuba sama2 ya..^^"

teringat time kecik2 dulu puasa sebab nak raya...x puasa x bley raya...
heheheh..jangan plak niat puasa tahun ni sebab nak sambut raya plak ya... hik3~



20 comments:

syuha said...

i wanna speak english too lah...

SweetLikeWhat said...

wah seronoknye..impian yang berserta usaha dan niat yang baik pasti membuahkan hasil.. :)

Anisa Hang Tuah said...

thumbs up & all the best!

Hanis MY said...

bestnyaaa omedetou! all d best my dear...eh bakpo kecek luar pulok ni hehe

abghani said...

yg baju biru ya....cute

Shafiq said...

What a very interesting event. :-) Congratulation to your younger sister.

Azham Vosovic said...

I tumpang bahagia eh silap2 bangga hahaha

Azham Vosovic said...

I tumpang bahagia eh silap2 bangga hahaha

Azham Vosovic said...

I tumpang bahagia eh silap2 bangga hahaha

ShErA said...

seronoknya... apapun tanpa usaha tiada kejayaan betul tak... :)

mocha~ said...

wah best ni! one of my idol!! gabenor tu..hihi~

Afida Anuar said...

Ohh..tahniahh buat adik...dan kakak dia;)..

bangga kan jadi kakak dia?;)

ïêmå å¢klê§ said...

waa bestnya dapat salam ngn gabenor..

nak belajar niat mesti betul baru berkat ^_^

Faraa Eiman's said...

wow ;p

JIJI YU said...

pergh..mabruk2

delarocha said...

tahniah kpd adik kamu..bukan senang nak dapat anugerah tu

Wanie said...

hehe..kalau wanie gagap2 nak jawab in english..keke..amik biomed ye..study rajin2 ye..:)

shahjiehan said...

camne leh dpt anugerah tuh... umah baru sj... g la tgk... tu rumah lama.... biarkan jadi kenangan~

Princess Nusy said...

congratz!! sume pndai2..caiyok2..=))

Princess Nusy said...

congratz!! sume pndai2..caiyok2..=))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...