Saturday, June 04, 2011

:: Pesta Layang-Layang Antarabangsa 2011 ::



Assalamualaikum wbt.. 
maaf sebab dah berhari2 x mengupdate blog senyumSEINDAH kachangSOYA ni.. banyak kerja perlu disettle kan..dengan assignment dari Dr.Nik and Encik Zaki.. tidur plak dah mkin awal sejak praktikal ni..lepas ja solat ngn mengaji mesti nk terlentok kt katil..
kdang ter"recall" balik kenangan manis dulu2 sebelum tido.. errr...(maaf)

okay.. sebenarnya nak cerita tentang Pesta layang-layang Antarabangsa yang start semalam dekat Pantai Geting Tumpat Kelantan..menarik jugak dengan macam2 layang2 dari negara-negara luar ada.. cantik tapi sayang time ktorang sampai tu banyak layang2 dah turun..
untuk pengetahuan saudara and saudari perjalanan nak ke pesta ni mengambil masa kira2 setengah jam sahaja dari Kota Bharu tapi disebabkan sekarang ni musim cuti sekolah maka traffik kurang lancar la..but, still okay..

pendapat saya tentang pesta ni? best kalau ada payung dan sila bawak air mineral byk2 sebab cuaca sekarang yang sgt panas ditambah dengan keadaan yang sesak dengan kenderaan..hihi. bagi yang bawak anak kecil..pastikan anak anda dalam jagaan anda betul2 sebab kemungkinan nak hilang tu tinggi.. ramai sgt orang kat sana...

yang bestnya.. dapat tengok family bawak anak sambil berpicnic..ada yang main bola ramai2 dengan anak2..suka tengok sorang ayah ni main bola dengan anak2 dia..comel!! ada yang beli layang2 kat anak and main kejar2 kat pantai.~^^~ 
kat tempat ni jgak kita dapat bertegur sapa dengan peserta dari negara luar macam iran, jepun, china, singapore..byak la.. tapi tu ja yang sempat tengok..

dari segi kebersihan pantai saya rasa kurang memuaskan sebab banyak plastik2 minuman kat atas pasir..segan gak bila orang luar negara tengok keadaan pantai yang x begitu terurus walaupun pantai tu cantik dengan pokok ru yang banyak..sekali tengok dah macam kat oversea tapi tu la.. sampah merata2..adei T.T

bagi sesape yang nk dtg..dtg awal sket pagi2 or tengahhari sebab kalau dtg lepas asar x byak layang2 kat langit..(^^! ok? jom layan sedikit gambar time pesta Layang2 antarabangsa semalam...datang dgn abang dan adik lelaki merangkap bodyguard amatur yang selalu membuli saya.. sekian...


 ni layang2 gitar..hihihi



ni layang2 ikan pari dari Iran



ni layang2 bdak kecik yang duduk kt sebelah..hihi


budak yang excited bila D90 tangkap gambar..heheh
(^^!






16 comments:

Eyrique Ettiqazz said...

ooo ingatkankat pasir gudang...best kan jln2...layang2 tu pon amazing je semuanya...

.fariza. said...

cantik lar lelayang tu.

Anisa Hang Tuah said...

nak yang gitar tu ;)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kena ambik kontraktor jaga kebersihan pantai lah... bukan rugi. pantai bersih banyak pelancong. ekonomi setempat pun jalan

diana said...

ada jugak aktiviti untuk cuti sekolah ni..kan??
berapa hari pesta layang2 tu??

senyumSOYA said...

Eyrique Ettiqazz
hehehe..kat pasir gudang lagi byk rasanya..heheh..dah byk tahun dah pesta layang2 buat kat sini..^^

.fariza. said
sbnrnya ada byak lgy..tapi x sempt tgkp gmbr..smua dah disimpan..hihi

Anisa Hang Tuah
hihi..nis nk y gitar ek? x smpy nk amik..tinggi sgt..^^!

Aimi dan Pakcik Hashim
tu la... sedih gk tgok pntai x terjaga ni...
hrp phak berwajib amik tindakn..

diana
kalau x silap.. 3- 6 jun.. hihih...diana dtg la ek..promote2~ heheh

eqbalzack said...

cantek la pic entry ni...

AiSy_NaDiAz said...

bestnya ~ huhu..
jauh sgt pesta ni..
xleh gie tgk...
btw,nice pics!!

Afida Anuar said...

kalau kat kelantan leh singgah...tp cheq kat kuantan skrang..he he..

bukan kat tepi pantai je ada sampah, kat mana2 pun..adehhh orang kita masih lagi tak peka bab ni.

WK said...

wah~ the kites r so colourful. Like the ikan pari and creative guitar ^.^

noorcahaya said...

teringin nak pegi , cantiknye view :)

Bella Bell said...

wahh.. layang-layang... bestnye dapat main layang-layang.. hehhehe!!~

lawa la bentuk layang-layang tu :)

shahjiehan said...

pernah main lyg2, plastik, ade gmbar otromen...hahaha

kecik2 dulu la
...tak naik tggi pon..cehhh



erk..org klantan eh

Inspirationalefeks said...

layang2 gitar smart .. mcm belon angkasa je .. heehee. klau leh duduk dlm tu .. dpt terbang

iPai said...

cantiknya layang2 ..

senyumSOYA said...

eqbalzack
heheh..kredit to D90...^^!


AiSy_NaDiAz
hhehhee..xpe2..nanti yang kat pasir gudang ada..^^~


Afida Anuar
tu la kak fida..mentality masih rendah bab2 kebersihan ni..huhu


WK
yup Wk..the kites are really nice..but there are a lot of kites that i missed to watch...aishh..T.T


noorcahaya
langit biru.. layang2 warnawarni..(^^~


Bella Bell
aa... teringat zaman2 bdak2 men layang kat padang..best!!

shahjiehan
sj..aa org klate..heheh...waa..layang2 otomen tu peminat adiwira dari AS ni..hehehe


Inspirationalefeks
huhuhu..berani ka duduk dalam tu? heheh...t gayat..jatuh..adei..^^!


iPai
heheheh..beli satu..ikat kat tiang rumah ipai..heheheh^^~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...