Sunday, June 12, 2011

:: money can't buy happiness ::

Assalamualaikum wbt...







Money can't buy everything, Money can't buy friends' Money can't buy love, etc. ."
 ("Random House Dictionary of Popular Proverbs and Sayings" by Gregory Y. Titelman, Random House, New York, 1996.) 


tang x boleh beli friend tu susah sket kecuali true friends kan..
pernah tengok iklan kat astro..
citer sal paris hilton nak cari her BFF..
huhuh.. konpem sapa yang nak jadi BFF dia nak hadiah dia ja..(^^!
ye dak??




Money will buy everything but real happiness.Money won't buy happiness, but it will go a long way in helping you.
("Dictionary of American Proverbs" edited by Wolfgang Mieder & Others, Oxford University Press, Oxford and New York, 1992.) 


heheeh..nak kawen kena ada duit.. ada cinta ngan sayang ja duit x da hidup tunggang langgang susah gak.




PRICE TAG by Jessie J








13 comments:

yana,, said...

ahaa,, only tru fren je yg yg xbole bli gn dwet,,

delarocha said...

kesimpulannya, nak hidup kena ada duit

nelly said...

setuju2 ...
tak smua dibeli dengan duit ~

Puan Besar Shag Yahaya said...

Yes. Duit bukan semuanya. Tapi duit amat penting untuk hidup~

syiela said...

yes duit bukan segalanya.. tapi zaman skrg memerlukan duit

fieha said...

betul2..duit x boleh beli kebahagiaan tapi duit penting juga dalam mendapatkan kebahagiaan..contohnya dlm rumanhtangga..kalo duit x cukup..mesti macam2 masalah boleh timbul n kebahagian pon sukar nak dpt..kan jan?hehe

iPai said...

no money no talk ... tp jgn biarkan duit rosakkan nilai murni kita ..

JIJI YU said...

blog ko ok..aku suke..ehehe

qamarguyz said...

salam ziarah..
dats rite..
ngah tungkus lumus kumpul duet ni..
nak kahwin..nak beli cinta..nak beli kasih! hehe ;)

diana said...

cinta saja tak da duit tak boleh kenyang...:P

gedek! said...

money isnt everything, but everything is money!

Bigdaddyz said...

tiada duit kita kena tendang!

Aimi dan Pakcik Hashim said...

benci duit
benci duit

haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...