Sunday, May 29, 2011

:: adei!! glove saya besar T.T ::




Assalamualaikum wbt..
setelah 4 minggu praktikal kat hospital ni baru perasan satu benda..huhuh
glove yang saya pakai besaq..
adei.. walaupun dah saiz S tapi...adei..
longgar..susah nak buat keje..
especially bila nak deal dengan sample darah or air kencing..^^

tadi terkena air kencing kat glove time bukak penutup dia untuk test CRP..
bau dia x yah cakap la..tahan hidung
sambil dalam hati doa cepat2 la bau hilang...
kerana glove besaq la uncle2 kat makmal tu kecian tgok saya..heheh..
len kali jgn paksa saya buat keje saya tak suka ya uncle2..heheh


tadi saya buat banyak test..
dari CRP atau C-reactive Protein Test
ABG/VBG...
UrineFEME..
guna mesin XRL..
Olympus dah pro kot..hehehe..

cuma time immunoassay ja saya xmou buat..
banyak sangat enzyme or protein yang nak kena ingat so..
saya pass kat kawan yang lain..hhehehe
jahat sikit..

maaf.. arini banyak sket term2 sains..

nak tambah lagi bley? 
En.Zaki cuti arini.. balik selangor.. merdeka la sikit..
tapi ktorg x tenang duduk jugak sebab sorang pegawai sains ni...
dia suka tanya soalan yang mantop2 la..
lebih kpada KBKK and pemahaman kami ttg test2 yang ada...

kecot perut saya..
tiap kali nampak dia.. saya mesti tukar section..
xpun p nyorok belakang kawan..heheh..
seb bek dia x nampak..haha...

maaf en. Jeff..saya ni x suka jawab soalan dari Encik..
encik serius dan garang sgt...macam rimau..
x pun macam deneso..
saya plak cam tikus dalam sangkar..
penakot sikit..so saya mesti lari la bila nmpak encik..

tapi khamis ni nak kena mgadap dia gak..
amik tandatangan encik kiut ni....
konpem..
konpem..
macam2 la dia tanya..
mungkin ada soalan cepumaa bersalut perak kot untuk saya..adei!

doakan saya lepas tests mental dari encik Jeff..(^^!




lebih kurang macam ni la kot saya tadi..tapi ni bkn tikus..
ni gunea pig..heheh..
comel kan makhluk ciptaan DIA..
subhanallah~


P/s : "ya Allah..kau permudahlan urusan ku didunia dan diakhirat..kau semaikan lah hatiku dengan ketakwaan kepadaMU..dan jgn kau pesongkan hatiku dari landasanMu...."

amin..






13 comments:

Anisa Hang Tuah said...

comelnyeee

:)

Citarasa Rinduan said...

hah...memang saat inilah rasa apa yang kita lakukan rasa serba salah...
maklumlah, pelatih...

dan kak ayu amat suka sangat2 bila awak syer entry saat awak disana...

seolah2 kita dekat jer, tang glove tu.. heheheh kena tukar, beli sendiri kot.... (ps: dapat bayangkan bau air kencing tu!!!!)

zaMir said...

bestnya keje nih....nak buat jugak rasenye...=)))

Afida Anuar said...

garang macam rimau ke..macam deneso ke , dia masih makhluk Allah dik.. tak yah takut2 la... he he.

nanti mengadap dia dengan penuh cool eh..janji? heh!

fieha said...

selamat berpraktikal ye jan..good luck ^^

shark said...

best of luck :) teringin nak jadi macam awak.

Aimi dan Pakcik Hashim said...

bakal nurse ke?

wa khairul onggon said...

Selamat menjalani praktikal.. Takpe glove besar, hati pun besar utk kejar cita2.. :)

daddyzkool said...

yang penting happy...hehe

gedek! said...

Woit...!

Prektikal kat spital mana...?

diana said...

kena makan banyak sikit la bagi tangan gemuk sikit..
hehhe

fRaMe+LenSeS said...

comei nya depa.. :)

aippp.. aiipp.. Nadh datang melawat ni.. salam lawat.. salam ziarah..

Nadh nak kongsi cerita 100 Letters of LOVE
. baru ciap ja ni. rajin kalau komen ya. Nadh baru belajar buat cerita ni.. :) Mungkin dengan teguran sahabat semua dapat improve skill menulis Nadh. Maceh ya. :)

panda putih said...

wahh.. guinea pig dy warna putih. i've four at home.. warna campur2 brown, black and white.. huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...