Sunday, May 08, 2011

:: doktor potong usus ::

Assalamualaikum wbt..


p/s : saya BUKAN doktor2~ saya hanyalah BUDAK makmal..hihihi %^^!


hari ni hari first masuk praktikal..
lepas briefing masuk makmal histopatho ..
makmal yang sediakan specimen..
keja pertama..
salin kod kat slide patient specimen
okay lagi..

keja kedua..
ngeri..
x mahu tengok..
masuk dissection hall..
Dr. F potong2 semua organ
potong USUS
potong PERUT
potong OVARI
potong APPENDIK
potong HATI

macam nak buat gulai..

keja saya?? tengok, dengar explaination dia ttg organ2 dan tissue2 tu semua, and tolong abg mizi tulis apa yang DR.F cakap kat laporan patients..

" tissue from right breast..have cyst.. 12 to 14 mm in aggregate,segmented lumps at right margin from the insicion..bla..bla..bla..."

saya nak pengsan!!!

p/s : x lalu makan sebab Dr.F potong macam tu bukan ORGAN MANUSIA.. T.T!! aishh~
x bley tgkp gambar...tertaluk kpd terma dan syarat..huk3~



ihsan Dr.Google~


ya ALLAH.. andai ini yang terbaik untukku kau teguhkan lah hatiku..
kau tenangkan hatiku untuk menghadapi hari2 yang mndatang..
supaya tetap mengingatimu sepnjang masa..
sesungguhnya kau yang maha membolak-balikkan hatiku..





21 comments:

Citarasa Rinduan said...

dari dulu teringin nak jadi nurse, doktor..
tapi tau takkan jadi kenyataan..sbb kak ayu takutlihat darah..

pitam ko

senyumSOYA said...

saya pun hmpir pengsan tadi.. x daya nak tengok dokter potong2 tu semua..

tapi tu keja saya nanti.. n saya bukan nurse~ hhuhuhu....

storyfromme said...

good luck dengan praktikal.

Afida Anuar said...

Allah.... pasai tu kut akak tak jadi Dr, walaupun dulu2 hampir2 nak jadi dr.. hehe...

bersama kak Es said...
This comment has been removed by the author.
Aida Borhan said...

:p
Goodluckkk bakal doctor. :)

Syukri Kamaruddin said...

waahh bestnye dpt keje mcm ni :)

hanisa sabrina said...

ngeri !

ambil hadiah di sini
http://theuglyreality-hanisa.blogspot.com/2011/05/banyaknya-ceritaaa-hadiah-contest-air.html

Wafiy Suzly said...

gulp~ serau. apa apa pun gudluck!

Silent said...

seronok
(^__^)

apik pehe said...

eeee...kalo apik..dah pengsan dah..hehe

bersama kak Es said...

Oooo..kak Es ingat bakal doc.

Keje lab pun TerBaaeekk..

Good Luck...

P/S : Kak Es tak minat shoutbox..kdg2 ntah apa2 org merapu kat situ :D

senyumSOYA said...

storyfromme
maceh awak.. insyaALLAH..^^!

senyumSOYA said...

Afida Anuar
kak.. bkn dokter pun kena gak men2 ngn bnda tu.. jadi nurse lagi la byak cabaran..
nasib bek saya bkn nurse~ fuhh.. mencabar kerja diorg~

senyumSOYA said...

Aida Borhan
heheh~

senyumSOYA said...

Syukri Kamaruddin
huhu..kalau minat bley ja apply... meh buat 2nd degree in BIOmedical science..

senyumSOYA said...

hanisa sabrina
mmg ngeri..hik3~

senyumSOYA said...

Wafiy Suzly
telan air liur ek?? hahaha..
wafiy pnakot!!kantoi2~

senyumSOYA said...

Silent
heheh.. okay la..(^^!

senyumSOYA said...

apik pehe
apik bley kawan ngn wafiy la.. ehhehe..
cmna nak jga cik kekaseh ati lou pnakot apik? heheh

senyumSOYA said...

bersama kak Es
hehehe... merapu ek??
biasa la tu...

aa.. keje lab.. belakang tabir doktor2~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...