Thursday, July 28, 2011

:: Travelog C.I.N.T.A ~ mereka ::



Assalamualaikum wbt..
nampaknya dah seminggu blog ni ditinggalkan.. waaa!!! saya masih sayang kamuu!! ^^~ jangan risau ya

seminggu menghilang mencari damai yang hilang..tetiba nak menjiwang..hehhehe  oppss...seakan-akan la.. macam..alike.. sort of..heheheh.. travelog cinta kali ni membawa saya ke Kg.Leyar Cameron Highland
bersama-sama dengan rakan-rakan baru dari UIA Kuantan..
Alhamdulillah...

bertambah C.I.N.T.A
bertambah R.A.S.A
bertambah S.Y.U.K.U.R
kepada ALLAH kepada RASULULLAH

hari pertama di perkampungan orang asli..
damai, tenang.....jiwa lama bertemu kembali.. =^^="
i like this travelog!!
jom tengok gambar hari pertama..




"The best man is he who is best to mankind"
love this quote..domo arigatou ^^




time sampai..yang berat sama dipikul yang ringan sama dijinjing..
bersama sisters dan brothers UIA...
love them so much walaupun baru kenal dalam bas..





mahabbah here means "kasih sayang" or in other word 
"L.O.V.E"!!





"habislah makan mlm kami malam ni.."
sambil pegang perut yang kelaparan..heheh

tu la perkataan first kebanyakan dari kami bila tengok makan malam kami dihidangkan utk ktorg tapi dikongsi bila adik2 orang asli dtg ke khemah kami...

sedih dan sebak sebab diorg sgt lapar..walaupun kemudahan disediakan kerajaan
hidup diorg masih susah..sgt susah..

" mendahulukan pada yang memerlukan"



ni la talam2 yang dikongsi bersama2 adik2 orang asli.. ^^~





ni petang pertama disana.. sesi taaruf dengan adik2 ni..
alhamdulilah.. tiada masalah komunikasi..
fasih berbahasa melayu..
malah kami sempat belajar bahasa diorang.
"bor = cantik"
"toi = tinggi"
"pijer= lari!! "


sekian travelog C.I.N.T.A day 1
hari seterusnya akan menyusul..insyaALLAH..

p/s : let's spread the beauty of ISLAM ^^"




13 comments:

Anisa Hang Tuah said...

muafakat & sepakat

:)

Umedia Network said...

Rindu sangat dgn tuan blog ni. hee. :)

SweetLikeWhat said...

nampak meriah sangat ye.. :D

dwaty said...

mesti jadi kenangan yang terindah kan???

liyana said...

seronok nye ade pengalaman mcm ni kan.. mase u dulu x penah ade peluang join aktiviti mcm ni.. =.=

Sunah Sakura said...

subhanallah...seronoknye dear... :)

eqbalzack said...

sekali sekala join program mc ni best!

Afida Anuar said...

Alhamdulillah...moga dapat bagi manfaat buat mereka...walaupun sekejap..

eh eh...UIA...u akak tu.. he he;)

アヌム ちゃん said...

macam menarik je aktiviti :) dpt tengok suasana baru kan^^

Citarasa Rinduan said...

fuh!!!

mmg meriah..lagilah makan dalam 1 dulang.....

iPai said...

wah ni yg rindu balik aktiviti masa U dulu ni .. adeh2 .. tak acci ..

Kapten Atok said...

berbaktilah pada masyarakat

senyumSOYA said...

Anisa Hang Tuahalhamdulillah..betul tu nis..^^=


Umedia Network
tq..heheh..seminggu menghilang~


SweetLikeWhat
aa..adik2 org asli semua ceria menerima kami~


dwaty
alhamdulillah..kenangan terindah =)


liyana
tu la.. time U ja kalau nk join bnda gini.. dah kerja t susah sgt..

Sunah Sakura
seronok kak sunah..alhamdulillah~


eqbalzack
yup!! alhamdulillah abg Eq..kat UPM susah nak ada program cmni..hehhe..


Afida Anuar
insyaALLAh akak..
kak fida UIA ek.. adei.. student2 UIA baik2~^^~


アヌム ちゃん
aa.. sgt menarik suasana baru dn dapat belajar bnda baru..alhamdulillah~


Citarasa Rinduan
tu la kak ayu.. makan dalam talam ni nikmat.. bley suap2.. akak2 kat UIA semua nak supakan saya... kata diorg pengikat hubungan..^^~


iPai
acci la ipai..
aritu ipai p naik gunung dah..heheheh


Kapten Atok
insyaALLAh..hidup biar berjasa..^^!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...