Friday, July 15, 2011

:: gagap nak sebut....hee~. ::



Assalamualaikum wbt...



satu malam yang gelap..terdengar adik saya nyanyi...
tapi tak dengar sangat la..
 ada sikit ja part yang saya dapat tangkap dari mulut adik..


"a..a...ku..."
bla...
bla..
bla..

"ai..ai..shiteru "
bla..bla..


tu ja. yang dapat dengar dari mulut bdak tu..
dalam hati..
macam gagap ja dik aku ni....ke tak ingat lirik?? (^^!"


then saya tergelak la..agak kuat kot..
adik pun toleh.. tanya..
"why??"

amboi speaking..
saya cakap la kat adik..
" oit.. adik..kalau gagap tak ingat lirik tak yah la duk nyanyi.. buat sakit telinga..heheheh"

adik dengan selambanya jawab..
" mane da tak ingat lirik..ingat....dah dia nyanyi gagap macam tu.. follow ja la "


uishh...yang nyanyi tu gagap ka?
saya tnya lagi..tak puas hati.. hahaha


"aishiteru by zivilia band...nak dengar?? "
sambil tangan dia bagi earphone kat saya..

"lagu melayu ka?" 
saya tanya lagi..kakak yang tengah dikuasai perasaan ingin tahu..macam kucing bau ikan bawah tudung saji..

"aa" 
sepatah ja dia jawab..
adik saya ni mmg jenis tak byk cakap.. diam ja keja..
so..sumbat la bnda tu kat telinga..
adik pun tekan PLAY
lagu dimainkan..

muzik..
menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat kuharus bersabar dan terus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus
Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus
Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan 


"aik...tak gagap pun..okay ja..sedap la jugak.."
saya pun PAUSE la kejap lagu..


"dik.. okay ja..mana da gagap.. tipu ya.. sekeh kang.."
sambil tunjuk penumpuk tak berapa besar kat adik..^^~


"acu try cuba test dengar sampai abes"
balas adik..
saya pun tekan PLAY balik..

muzik..
Reff:
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan
ai... ai... Aishiteru 


part ni muka saya dah merah padam dah.. tahan gelak..takut adik terasa.. ^^! senyum ke telinga

Brige:
Saat kusendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah jalani
Kenyataan hidup ini tanpa ghairah
Ou... o... 
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com 
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimi ga tooku ni itemo
Kino omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo, shinjiteru yo

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru





kah..kah..kah..gelak tak sedar diri.. tak berenti gelak guling2.. air mata pun dah nak kuar...patotla adik saya nyanyi cm tu.. dah lagu tu memang gagap.. =P gelak guling guling tak berenti..ada la dalam 5 minit...

adik saya cakap..
" see.. i told you.. wek!!"
sambil tangan cabut earphone kat telinga saya...


a..a...ku..
ai..ai..shiteru..


adei.. sabor jela wahai lagu..ada gal lagu versi gagap ni...
sampai ke hari ni.. mulut saya duk a..a..ku...ai..ai..shiteru... tiap kali duk sebelah adik.. heheh

p/s :  ni lagu aishiteru by zivilia band~



maaf...harap maaf..



22 comments:

..cik gugu.. said...

da bosan dgr lgu.. tang mana best x taw ler ;)

senyumSOYA said...

sama la.. x bape ngam ngn saya.. tapi part gagap tu klakar..heheh

rara pinkmafia said...

heeee sedap lagu ni.akk suke =)

JIJI YU said...

ehehe..cinta melodi

Umedia Network said...

Suka2!!! :)

ShErA said...

hahaha.. ingatkan gagap psl pe la td...

kotak hitam said...

a..a...ku..
ai..ai..shiteru..


hik3.....

Queen F said...

ahh sudahh gagap pulak.. :P haha lagu ni layann je.. :D kesiann adik :P

eqbalzack said...

salam...
terima kasih singgah ke blog abg eq...
selamat berhujung minggu bersama keluarga k...

eqbalzack

Hanis MY said...

haha comey jah dio dgn adik tow... lagu ni sweet kakloh, kiut jah hehe...peseng dio nyanyi gitu...tapi besh jah...

Miscellaneous Smiles said...

lagu gagap heee~~

Addin said...

addin if dengar lagu ni pun akan nyanyi macam tu juga .

HAHAH ;)

iPai said...

ecece .. layan lagu r ..

comel je sketsa kecil bersama adik (betul laa review ala-ala nujum yang saya buat masa pengomel ngetop tuh)

Afida Anuar said...

Tak penah dengar pulak lagu ni..err...gagap pun gagap la. Layannn..;)

miranawi said...

layan gak lagu ni
follow mine bacj *http://nurhazmira.blogspot.com/

vampire's lovex said...

hahahaha lagu tema bagi yg kapel jarak jauh kah kah...

malu x wehhh ... hahaha


memnag lagu tu gagap

Liyana Zahim said...

Bahahhahaha.. Da lagu gagap cemano kak oi? Kahkahkah~

gedek! said...

jum karok...?

= d = said...

best la lagu..
walaupon gagap...!
heheh..
:)

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,.s erkap jarang yang xkene :P

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/saturday.html

syrupmasin said...

wuahahaha..ape lahhh..malu je :D

myra abdullah said...

hehehe..sengal!huhuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...