Tuesday, July 19, 2011

:: budak ni bakal saya B.U.L.I ::

assalamualaikum.. 
tadi tengah skodeng2 blog yang ada kat alam semesta ni terjumpa blog diorang ni..hehehhe..
terniat nak membuli la pulak.. hahah.. mode jahat sedang berleluasa....
ni bakal mangsa BULI saya..
jeng..jeng..jeng...

alif ismail


farah hanim


nak tahu kenapa?? sebab?? reasons?

first dua ni bakal masok UPM (Universiti Putra Malaysia) 
tapi yang peliknya universiti saya ni ramai gak Putri.. mungkin nama tu patut ditukar kepada Universiti Putra Putri Malaysia.. (mode mengarut!! ^^!  )

kedua.. sorang bakal amik kos PKK or Pemakanan & Kesihatan Komuniti..sorang Mikrobiologi..
saya? Sains bioperubatan..rakan kongsi kepada kos diorang tu..hehehhe..so senang la saya nak MEMBULI junior ni..hahahah

ketiga.. diorg duduk kolej yang sama ngn saya.. Kolej 17 or kolej Cahaya.. (nama ni ktorg  bagi sendiri okay?? ) ^^=" so pape aktiviti biasanya dak2 first year ni wajib join.. WAJIB.. xda sunat2..so.. ada chance la saya nak MEMBULI.. hheheeh

sebenarnya akak bukan nak buli tau.. just nak bagi tour sket kat adik2 yang baru masok kolej 17 ni.. mane la tahu.. berguna time orientasi nanti or nama lain dia Minggu Perkasa Putra..
sebagai maklumat tambahan kat adik-adik yang bakal masok UPM especially yang kolej 17 ..apa keistimewaan kolej ni? 


sila tonton intro khas ini...



tu ja.. hope enjoy la duk kat sini..
GUD LUCK!!


p/s :: jumpa akak sila jangan tegur sebab konpem adik cakap akak first year gak..heheheh peace!!
semoga jadi insan yang cemerlang dan berguna untuk bangsa dan agama..insyaALLAH





36 comments:

cik najihah said...

walamak..kos sume hebat2 tuu

farah hanim said...

amboi akq..xmau la buli2 saya nt ye
bg special layann kat sye sorg je sbb da kenal sye dlu.hehee :)

senyumSOYA said...

cik najihah
ish2..masing2 ada kepakaran masing2~ masok U semua sama.. saya tak tahu yang tu awak tahu yang tu..^^! betol x? hehehe


farah hanim
layanan istimewa ek? adei.. rasanya akak lagi suka buli..hehhehe..
gurau ja.. papepon enjoy ur life here.. jgn lupa dgn asal usul..tu ja..^^! okay?

Hanis MY said...

tuohnyo demo tu ado senior hok baik pahtu cunggss..

sakuranbo tu sedakkk tok tahu nok royat guano hehe

farah hanim said...

hehee..buli??weee ^_^
xelok buli2..nt kene report kat talian nur,,hehee
hehe..okei akq..nanti der jodh dpt la kenl2 kat dunia realti :)

iPai said...

amboi, nak masuk final year, kuat nak buli orang ek .. sapa yang kena buli dgn soya ni, kasi tahu sama abang. abang kasi buli balik itu sama soya

farah hanim said...

hahehe,,abg ipai tu upm gak ke

alif ismail said...

ehem... alif confirm akan skip minggu orientasi...haha!! lagipun bukan wajib pun..

thanks anyway utk pra-orieentasi ni..hehe...


kalo jumpe alif, tegur2lah...jangan malu2...ok?

alif ismail said...

akak senior, memang kolej mcm apartment ke??? xde yang bilik2???

aiyo... macam tak best je duk ramai2 dengan ragam manusia yg macam2...

rumah pun besepah...fuh... dapat geng macam alif memang cerewet sket lah bab2 kebersihan nih...

senyumSOYA said...

Hanis MY
nati kelik klate kak hanis bagi la sini sket deh.hehhehe


farah hanim
insyaALLAH..kalau cam..hehehe btw... akak final year biomedical..~
ipai tu dak USM ( sori uncle ipai)
heheh..chem engineering lou x silap..

iPai
amboi ipai dah pndai berabang2~ sabor jela..



alif ismail
huhuh..ni ada ciri2 pemonteng tegar ni.. orientasi pun nak skip..hehehe
aa.. duduk cam apartment.. satu rumah 8 orang.. sada 4 bilik.. satu bilik share 2 org..
ada ja bilik laki yang okay dik..
ada gak cm tong samaph..heheh

kalau pnadai jaga okay ja rumah tu...

alif ismail said...

gurau je lah... orientasi lah best!!!! mase tu lah leh kenal satu sama len...

dan yg paling best leh tengok senior2 yang bajet bagus tu..hahahah!! jangan marah ye senior..

farah hanim said...

hhee..amboi alif nie demand gile
hohoh :)
akq da final ye ke :).hehe
patot nak buli kami nie
buli si alif tu je taw.haha

senyumSOYA said...

alif
akak p report kat senior PKK jap g.. hehehhe

alif ismail said...

farah: owh belum masuk UPM dah mengadu ek!!

akak senior: report le...alif x takut. pastu leh la alif report kat pro-canselor terus cakap senior buli..hahahah!!!!

senyumSOYA said...

farah hanim
jgn risau la dik.. akak ni senior yang penyegan..mane nak join dak2 aktif U ni..hehehhe

alaa... anggap orientasi tu macam mkn cili..hehe.. kadang2 sedap kadang2 x sedap..

biasalah.. tapi jgn risau.. kolej 17 tak mengamalkan aktiviti ragging meraging

senyumSOYA said...

alif
amboi.. demand na...akak takat bek ngn dekan fakulti ja la..
tu ja yang mampu.. ^^!

farah hanim said...

hehee.yeke.tu yg nak dgr tu.sek bek da jmpe senior awl2 nie.huhu

senyumSOYA said...

heheh..tapi pembantu universiti time orientasi tahun ni x tahu la..
akak x ngam sangat ngn diorg.. hheheh

baik2 hadapi seminggu ngn PU tu ya..^^!

alif ismail said...

gurau2 je akak senior...huhuhu...

apepun memang tak sabar nak jejak kaki ke UPM...haha!!

senyumSOYA said...

jejak..n k17 ni ibarat pulau jerjak.. aoh dari dak2 kolej lain.. jadi sabor jela ya.. hihihi

farah hanim said...

haha..alif tu xsbr die btol ke tdak tu
haha..tp siyes la cm xsabar gile.hehee..

alif ismail said...

dengar kata kami yang muda2 ni xleh bawak kenderaan masuk UPM??? hanya yang tua2 je dibenarkan...betul ke?

abeh tu nak letak mane mini cooper alif ni ek..huhu

senyumSOYA said...

hehe..akak x suka sgt orientasi.. penat terima arahan.. kena beratur semua tu...huhuhu
tapi okay ja bile dah ada kawan2~

senyumSOYA said...

alif.. tu la..
kalau dulu bley ja curi2 masok kolej..skang ni dah ada barrier gate.. maam hampeh.. akka yang senior ni pun duk apply x dapat2..hahah..

alaaa.. teknik tipu2 ada.. tapi akak x bley ajar lagi la cmna.. t dah besar sket akak ajar..heheh

alif ismail said...

ala...gtau lah kak...

nanti alif bagi gula2...nak???

senyumSOYA said...

alif
gunakan kepakaran anda membodek PU, senior, MTM dan mereka yang sama waktu dgnnya.. rasanya lou mini kapur tu susah sket nk bwak masok awai2 ni.. tapi motor tu mungkin bley...hehehehe

alif ismail said...

alamak...alif ni x reti nak bodek2...

dah la alif ni pemalu yang teramat..huk3...

xpelah... xpelah...ikut aje lah arahan dari semasa ke semasa..hihi...

♥ Nur Hazlina Binti Mohd Fisol ♥ said...

Salam ziarah perdana,

Wah, ramainya warga K17 di sini...Kolej Cahaya ye?ina baru tahu,...hehe

Ina penduduk Kolej Pendeta za'ba...nanti bolehlah kita saling kunjung mengunjung yea..hehe

salam perkenalan buat semua ;)

Kapten Atok said...

owh. ko dekat UPM ja
blh dating kat the mines

blog-tips-kurus said...

amboi atok tuuuuu...
ada durian musang king & delima tak kat UPM sekarang? :-)

Afida Anuar said...

AMboii..mentang2 dah senior yer..suka suka je nak buli junior.. he he;)

Puan Kutu said...

amboi belum apa2 dh nak membuli.kesian.hehe..

iPai said...

hahah .. berabag2 laa .. kesian adik2 ni kene buli dgn sorang ni kan .. kene la backup

Edy Zaidi said...

kolej 17 sebelah FPSK kan?

KAMIHIDUP said...

selamat membuli, heee.

SweetLikeWhat said...

bestnye zaman belajar kan.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...