Saturday, February 19, 2011

miSi menyelAmaTkaN NInJA turtlES!! yeahh!!

salam..heheheh... sbenarnya bukan misi sal ninja turtle tapi SEA TURTLES... comel kan..hehehhe..
just nak bagi tau satu kempen ni 

" HELP SAVE TURTLE"...


mr.google

cara-caranya camna?? meh kita tgok list kat bawah


V
V
V
V


1st skali..jangan makan or beli telur penyu tau..cian kat mak ayah diorng penat2 bertelur orng ambil plak bakal anak2 diorg..

then, lou korang pergi pantai yang terkenal ngan penyu2 ni..jangan kacau la diorng.. diorng pun segan gak..hehehhe

penangan beg plastik...cian kat penyu..slalu sakit perot & gigi sebab banyak sgt beg plastik kat pantai.. ish3...
jadi..kurangkan penggunaan beg plastik n jgn buang merata2 especially dalam sungai or kat pantai...ok??

last skali!!! hehehhe.. jadi "Turtle volunteer" cmna?? okay x?? join program SEATRU!! best tau... nak tahu lebih lanjut?? klik SINI atau SANA ...

jadi... turtle tu akan senyum camni bile korang tolong diorg!!!


ehsan dari mr.google

p/s : senyum macam penyu..cam cumei ja...jom SUPPORT!!!


4 comments:

Nier Zecter said...

jom tolong ninja turtles :P

janna said...

jom2 diorg memerlukan bntuan.. lou ada wonder pets lagy elok...bley buat geng~ heheh

p/s : da start mengarut~

BzzKarat™ said...

haha. terigt dulu lepak kt. kite org beli telur penyu. sedap wooo! tp mbr sorang neh dah sign surat sumpah taknak mkn telur penyu. tp dier mkn jugak. haha tp skali tuh jer laa nak merasa. SELAMAT KAN NINJA TURTLE!

janna said...

adei..mesti penyu tu sdey x ley jmpa anak diorg y korang mkn~ heheh..
(graw ja)

yup!! slamatkan ninja turtles~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...