Saturday, February 26, 2011

Misi menCari Buai Datuk Dr. Sheikh Muszaphar "Broga Hills.. "

Assalamualaikum wbt.. alhamdulillah.. 
tercapai gak impian nak mendaki BROGA HILLS.. 

lokasi?? kat semenyih..

tujuan?? nak tengok buai Syeikh Muzaffar.. ..hehehe...xda la..nak tengok sunrise tapi macam dah lewat jd layan ja apa yang ada.. (^^_

dengan siapa?? kawan2

best ke x?? 

heheh... best!!! 
dapat tengok alam ciptaan Tuhan yang indah,

 dapat tengok sorang pacik ni kejar anak sedara dia time nek bukit

 dapat tengok orang wat photoshoot

 dapat tengok anjing HUSKI kat 2nd hill tengah bergambar ngn tuan dia

dapat rasa angin sepoi2 ribut..=^^=

dapat tengok banyak kasut tergantung kat pokok Datuk Dr. Sheikh Muszaphar r~ heheh..tapi buai da ilang~ wuuu...
rasa cam nak naik lagi...overall, saya suka hiking...suka lari-lari bila turun bukit..den x bley stop..hik3~.. ^^ sila lihat gambar 2 kat bawah ya~

bukit pertama yang perlu didaki~ fuhh...


ni rasanya bukit ketiga~ naik atas batu..sila buat trademark~ hik3~
panjat batu ni..agak tinggi..tapi beranikan diri jugak sebab nak tunjuk tough (konon0konon)~ hik3~

ada orang tertinggal kasut..x tahu la sapa punya...tapi buai yang dicari dah x ada..
kata abang tu " buai tu dah x da.." tu ja dy ckap..

nak pergi tangkap gambar kat sana tapi tetiba segan bila ada model tengah posing "sipu2 malu" (^^_



at da top!!! tapi diriku masih cam kecik...aii budak kecik..bila la saya nak besau~ huh!


jumpa batu belah batu bertangkup~ heheheh...nasib baik x tersangkut..


lagi satu.. "malu2 sipu2"



p/s : syukur dapat naik dan turun dengan selamat.. BROGA hills 2011 (Feb26)

12 comments:

Nor said...

i'm ida~ kalu kenal la~~~

housemate anda!~ huahuahua

tahniah sbb dh berjy smpai kat broga!!!!~ yeah~~
smpai lekang la kasut tu~ naseb xdak kasut jan~ hahahahha

janna said...

hehehe..lekang tu pa benda ida?? heheeh..
x bley2..kasut kite x bley letak situ..kang trun x da kaki~ heheheh

TheRebelKid/PrmpnDkwtMrh said...

cantiknya tempat ni!! :)
salam kenal~

*lekang = tercabut/tertanggal

janna said...

TheRebelKid/PrmpnDkwtMrh
salam kenal~
heheheh..ni Broga Hills..cumei sgt!!!
len kali bley pergi...tempat yang sgt meriah..(^^_

AiSy_NaDiAz said...

aduhh~~ bila la nk smpai sini.....
T_T

janna said...

AiSy_NaDiAz

(^^- hehehe..xpa2... t sampy la.. bawak kengkawan ramay2 baru best..hehe

ktorg td 3 orang ja..kurang la sket kesengalan nak tangkap2 gmba ni~

shahjiehan said...

mcam farihin je tuh...lawa pic.. camera apa tuh

shahjiehan said...

cik akak..buang verification word tuhh


tgk sini dan jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: tutorial utk memudahkan org komen blog kita.

janna said...

heheh..tu kamera digital samsung...
kenal paien eka? dak KMPH la ek? bgos..
tnx for da tips~ (^^_

Nier Zecter said...

waahhhh!! best best mmg dh lame nk pergi broga hill..jeles

jom singgah blog baru

http://nier-reborn.blogspot.com/

ilham_un said...

buai datuk syeikh muzaffar da kena amik ngan bawang putih bawang merah...hhahahaa.

iPai said...

updated 17 April 2011, buai tuh dah ada balik dah .. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...