Wednesday, October 26, 2011

:: ketawa & menangis kerana M.A.R.L.E.Y ::

Assalamualaikum wbt...

aritu time Big Bad Books punya sales ada beli buku MARLEY tapi bukan BOB MARLEY yang pakai cap pelangi tu ya...ni pasal Marley the dog by John Grogan ..ni cover page dia...comel x?




haaa...tu la Marley. Seekor Labr Retriever..comel sgt!! rasa macam nak peluk tak mau lepas2 ^^".  sepanjang baca buku ni satu ja saya buat..gelak tak berenti. Kawan kate saya dah macam orang gila. Mengadap novel omputih tapi gelak macam baca manga..heheh. mane tak nya, setiap page ada ja benda pelik yang marley ni buat.. telan rantai tuan dia la,berak dalam laut la,kejar anjing lain, makan stoking la... sebabnya Marley ni anjing yang selalu misbehave.Tapi tuan diorang tak penah marah.. because He's Marley as himself...sgt comel and memang ketawa ni tak berenti dan cerita ni adalah Real story, bukan fiksyen.





ni tuan punya buku bersama buku nya. Actually buku ni diubah suai untuk kanak-kanak. Sebab dia guna simple English. Disebabkan saya adalah seorang "kanak-kanak" berumur 21 tahun plus saya malas nak baca buku yang complicated so, this is my best choice..nak improve proper english.  Tak semestinya beli buku English tebal2 yang ayat macam nak buat teater muzikal kan? sambil menyelam minum air.. sambil gelak sambil belajar English . "mantop2" bak kata kawan ^^"




ending dia, saya menangis sampai merah mata ya..Orang lain baca novel cinta konpem nangis (saya tak tahu perasan baca novel cinta ok, x da pengalaman...kih3 )..tapi saya baca novel pasal anjing bley nanges. Teruk jgak la..segan nak cakap tapi page last tu basah la dgn air mata pure keluar dari lubuk hati ni..chewaaahh.. reason dia? baca sendiri la ek..


 p/s : Marley ni hidup sampai 13 tahun ^^" lepas ni khatam baca buku pasal 10 most endangered animal!! yeay!! skema kan..kih3~

6 comments:

Terbang Bersamaku said...

kenapa ending dia sedih..marley tue mati ke..?

cik bulan said...

mana muka..mana..mana..hahahaha

Afida Anuar said...

adakah cerita marley and me dipetik dari novel ini?

ohhh mmg menangis akak tengok cerita marley and me..sedihh sangatt

JIJI YU said...

uhm sedih la kot

Nadd said...

singgah sini.
npe ending die sdih?
smp bsh page last tu.
anjing tu mati ke? hmmmm..

Shukri Mohd Ali said...

wah. bagus ni. nak belajar english jugak la :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...