Wednesday, November 09, 2011

:: B.A.S dan budak kurang matang ::

Assalamualaikum wbt..




" adik.. tolong bukak pintu bas tu..ada org nak masuk"
 kata pakcik bas yang tengah syok lepak kat belakang bas

"baik pakcik"
kata budak tersebut yang dah buat muka excited sambil pergi kat tempat pemandu. tension punya pasal la ni..dah start dah perangai budak kurang matang dia..hehehhe

"pak cik..camna nak bukak?"
sambung budak tersebut sambil tercari2 butang pintu..

"tekan butang yang ada anak panah tu.. nanti pintu tu terbukak la"
kata pakcik bas sambil tersenyum tengok budak kurang matang tersebut.

butang ditekan...pintu bas terbuka secara automatik...

"wooo...pintu terbukak la pakcik"
kata budak tak tahu malu tersebut.

" pandai2 "
kata pakcik bas sambil tergelak.

yeay!! bas dah datang..bas dah datang...excited tengok bas datang..hehehe


p/s : errr... berharap pakcik tu tak tahu yang budak tu adalah pelajar tahun 4, ijazah Bioperubatan ^^!

"kadang2 jadi kanak-kanak riang itu menarik..yup sgt menarik.. at least tekanan & bebanan final year projek dapat dilepaskan dengan cara yang positif.. opppss... cara paling baik ada lagi!! istigfar banyak2 dan ikhlaskan diri, selalu dekatkan diri dengan perkara2 baik.. insyaAllah tekanan tu dapat dikurangkan.. kan? sini dah magrib... pergi surau jom!! kita release tension ^^   "

9 comments:

EE said...

adakah itu anda?wuwuuwuwu..

diana said...

percaya tak ada nmak orang yang takut naik bas..bila naik bas dia takut nak picit locong tu..ekekekeek..
dia lebih jakun dari pelajar bioperubatan tu..heheheheh

fieha said...

comel je die..hehe

Shafiq said...

Sekali-sekala tak salah jadi budak-budak kurang matang.. :-)

ashikinzulkefli said...

HAHAH. comel :)

Afida Anuar said...

adik...adik.. jom kita main tin tin.. hehe;)

Shukri Mohd Ali said...

hahaha. comel comel comel :)

ShErA said...

hahaha.. nice entri

محمد رازيق said...

dekat depan library ni kan?? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...